ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΝΘΟΚΗΠΟ;

Στα πλαίσια του eTwinning project μας "οι θησαυροί του κήπου μας", της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού Let΄s Do It Greece κι αφού "Νοιάζομαι και Δρω" σε ένα ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που είναι και Eco Schools και σαν μέλη της Helmepa Junior που επίσης είμαστε, αποφασίσαμε να ομορφύνουμε ένα άχρηστο και άσχημο κομμάτι της αυλής.
Πήραμε τα σύνεργά μας:



βάλαμε γαντάκια:
φωνάξαμε το σύνθημά μας και ξεκινήσαμε:
Πρώτα καθαρίσαμε την περιοχή και την αυλή μας:



Ξεχορταριάσαμε:
Σκαλίσαμε το χώμα:

Βάψαμε τις ρόδες με έντονα χρώματα:




Αφήσαμε 2 ώρες να στεγνώσουν και γεμίσαμε με χώμα τις "γλάστρες" μας. Διαλέξαμε λουλούδια και ξεκινήσαμε το φύτεμα:


Φυσικά ποτίσαμε τα λουλουδάκια μας και υποσχεθήκαμε να τα φροντίζουμε πάντα:

Περήφανοι μπροστά στο δημιούργημά μας:
Ένα ακόμη βιωματικό μάθημα, σε ένα ανοιχτό σχολείο, που όχι μόνο διασκεδάζει τα παιδιά αλλά και τα μαθαίνει να καλλιεργούν αξίες ζωής όπως η δημιουργία, η συνεργασία, ο σεβασμός, 
η υπομονή, η επιμονή, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η αυτάρκεια.
Το πριν και το μετά:




Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ιωαννιτών και την Υπηρεσία Πρασίνου για τη χορήγηση των λουλουδιών και των χρωμάτων για την πραγματοποίηση της  σημερινής μας δράσης.
Σήμερα παραλάβαμε και τη βαλίτσα του eTwinning έργου μας "The treasure of our garden" γεμάτη με παιχνίδια, κουίζ, σπόρους, κατασκευές, φυτολόγια και πολλά πολλά άλλα, που μας έστειλαν οι φίλοι μας από Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ιταλία.
Αύριο τα μικρούλια μου τα περιμένει μια υπέροχη έκπληξη:



.........................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου