ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ACTION AID - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2017

Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, Ένας Κόσμος!
Για μια ακόμη χρονιά, το τμήμα μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση (δείτε εδώ).Πριν λίγο καιρό, η ACTION AID μας έστειλε το υλικό της, το οποίο περιεργαστήκαμε στην τάξη, με μεγάλη χαρά και περιέργεια!! 


Αγαπήσαμε τον μικρό Μαγκντί και τις περιπέτειές του όπως τις ακούσαμε στο cd που μας έστειλαν και φανταστήκαμε κι εμείς πώς θα ήταν αν ταξιδεύαμε πάνω στον "χαρταετό όλου του κόσμου"!
(Ο Μαγκντί είναι ένα 13χρονο αγόρι που ζει στο Αφγανιστάν. Ονειρεύεται να ταξιδέψει πέρα από τα βουνά που υπάρχουν γύρω του, ονειρεύεται να έχει φίλους για να παίζει και να πηγαίνει στο σχολείο για να μαθαίνει χίλια δύο πράγματα...
Για να δούμε,τι θα καταφέρει από αυτά και με ποιον τρόπο, ίσως, θα μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε;)
Η εκστρατεία προωθεί έμπρακτα τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Φέτος η θεματική είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.
Με τη φετινή εκστρατεία δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!
Μέσα από τη δράση αυτή που γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ που υλοποιούμε φέτος στο τμήμα μας, ζητάμε ποιοτική εκπαίδευση για κάθε παιδί στον κόσμο που βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση!
Το υλικό ηλεκτρονικά μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα της εκστρατείας: http://education.actionaid.gr/gaw
Όλα τα σχολεία που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, θα τραγουδήσουμε ταυτόχρονα, ένα κοινό τραγούδι σαν δράση ευαισθητοποίησης για παιδιά σαν το Μαγκντί !!! Το τραγούδι "Τον άνεμο να ακολουθείς" που υπάρχει στο υλικό που απέστειλε η Actionaid, σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν φέτος στη δράση.
Το τραγούδι που θα τραγουδήσουμε την ίδια ώρα 30000 μαθητές από 3 Ηπείρους, είναι αυτό:

Μάθαμε τι σημαίνει η λέξη "πρόσφυγας" και γιατί γίνεται κάποιος πρόσφυγας. Επεξεργαστήκαμε το θέμα, εκτός από το υλικό της Action Aid, και μέσα από τους "Μονόλογους από το Αιγαίο" (ΕΔΩ) και το υλικό που μας έστειλε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες:
εν όψει και των εκδηλώσεων που προγραμματίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, από 21 -31 Μαρτίου στο Φεστιβάλ σχολείων. Το Φεστιβάλ, έχει την έγκριση του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας και γίνεται υπό την ομπρέλα του Νοιάζομαι και Δρω, της Ύπατης Αρμοστείας και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση:
Είδαμε το βίντεο "Ειρήνη, ένα παιδί πρόσφυγας", από το υλικό της Αρμοστείας : 
κι αυτό αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις, προβληματισμούς, απορίες, αλλαγές στάσεων και βιωματικές δράσεις. Μιλήσαμε για δικαιώματα παιδιών (μέσα από το υλικό που μας έστειλε και η UNICEF)
 για ανάγκες, δυσκολίες και για τρόπους βοήθειας, μας συγκλόνισαν οι εικόνες της Συρίας πριν και μετά, μιλήσαμε για ταξίδια και θάλασσες και αποτυπώσαμε με τον μοναδικό μας τρόπο τις σκέψεις μας στο χαρτί!!!
(πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει)
 
Φτιάχνοντας το χαρταετό όλου του κόσμου για να τον στείλουμε στην Action Aid. Πολλά πολλά σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου:






 Και πριν στείλουμε την αφίσα, δέσαμε και δύο καραμέλες για τα παιδάκια, όπως σκέφτηκε ο Παναγιώτης μας:
Οι ατομικοί χαρταετοί μας με γραμμένο πάνω το μήνυμα που θέλει να στείλει ο καθένας μας στον Μαγκντί:











Βιωματική δράση για το πώς αισθάνονται τα προσφυγόπουλα:
βιωματική προσέγγιση συναισθημάτων των προφυγόπουλων from ΝΤΙΝΑ ΤΑΛΛΟΥ
Από τη συνάντησή μας με τους υπεύθυνους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όταν είχαμε επισκεφτεί το Γραφείο του Αντιδημάρχου :
Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν Δικαιώματα, όπως κι εμείς!



Εγώ κι ο φίλος μου ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε πολλά:





Κι όλοι μαζί ΤΑ ΠΑΝΤΑ:
...........................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου