ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ eTwinning project...

Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι ξεκινήσαμε με τη νέα χρονιά ένα νέο eTwinning project, με θέμα τους Πυλώνες Αειφορίας του νέου σχολείου....
Καλή συνέχεια λοιπόν....

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΠΦ...

Με πολύ μεγάλη χαρά, δεχτήκαμε από την ΕΕΠΦ τα Βραβεία μας για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα "Στέλνω μήνυμα, αναλαμβάνω δράση", που συνοδεύονταν από 2 καταπληκτικά βιβλία περιβαλλοντικού περιεχομένου, το "Σκουπιδιστάν" και το "Μια νύχτα στη χωματερή"...
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
...........................

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ...ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ... !!!

Ημέρα Αγάπης για όλους (και ποτέ ημέρα των ερωτευμένων στην τάξη μου) κι ευκαιρία να δουλέψουμε το υπέροχο βιβλίο "Το Δέντρο που Έδινε" του Σιλβερσταιν!!
Τα παιδιά το αγάπησαν περισσότερο απ΄ότι περίμενα, συγκινήθηκαν, ένιωσαν δυνατά συναισθήματα όλων των ειδών, έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει, θυμήθηκαν περιπτώσεις που έδειξαν αχαριστία, θυμήθηκαν περιπτώσεις που έδειξαν αγάπη, θυμήθηκαν ανθρώπους που τους έδωσαν πολλά, γνωρίσαμε τον κύκλο ζωής του ανθρώπου, ξανασυνθέσαμε το παραμύθι μέσα από φύλλα εργασίας και όχι μόνο... 



 Ζωγραφίσαμε σε μήλα ποιον θεωρούμε ότι μας δίνει τόσο απλόχερα και ανιδιοτελώς την αγάπη του, όπως το δέντρο στο αγόρι και φτιάξαμε "ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ":


Ζωγραφίσαμε για κάποιον που αγαπάμε πολύ, και τον παρουσιάσαμε στην τάξη:









 
 


Τέλος, ζωγραφίσαμε μέσα σε καρδούλες χάρτινες μια πολύ όμορφη ζωγραφιά και τη χαρίσαμε στον αγαπημένο μας συμμαθητή (κάνοντας έτσι και το πρώτο Κοινωνιόγραμμα της τάξης για φέτος. Πιο αγαπημένη συμμαθήτρια, φάνηκε ότι είναι η Ε.Σ.)
Δείτε το  ΕΔΩ
 
.................................

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ...eTwinning

Μέσα από τα eTwinning project που υλοποιούμε φέτος, ήρθαμε πολλές φορές σε επαφή με τα συνεργαζόμενα σχολεία και της Ελλάδας και της Ευρώπης (με Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αγγλία...) :



Βρίσκοντας στο χάρτη αυτά τα κράτη:

Και φτιάχνοντας το αγαπημένο μας λογότυπο:
 
 
 
 
 και συνεχίζουμε τις επαφές, καθώς είναι από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες στιγμές του προγράμματος....
eTwinning  Σ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
...........................

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ...Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ (1913-2016)

Την Κυριακή η πόλη μας γιορτάζει 103 χρόνια ελευθερίας...
Στα πλαίσια λοιπόν του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούμε φέτος "Γιάννενα, πολιτιστική πρωτεύουσα 2021", 
της αφιερώσαμε τη χτεσινή μέρα, κάνοντας μια βόλτα στο παρελθόν, γνωρίζοντας τους βασικούς πρωτεργάτες της απελευθέρωσης και τα σημεία όπου έγιναν οι μάχες καθώς και τον τρόπο που νικήσαμε, βλέποντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες - ντοκουμέντα της εποχής εκείνης:


 μιλώντας για την πανέμορφη πόλη μας και εστιάζοντας στα σημεία που αγαπάμε εμείς περισσότερο.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κι επειδή αυτή η εικόνα
δε μας άρεσε καθόλου, φτιάξαμε αυτή την κατασκευή :
 
 
 
 
 
 

Τέλος, ξαναθυμηθήκαμε τη θέση μας στον κόσμο, (μια δραστηριότητα που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό στα πλαίσια του προγράμματος Teacher 4 Europe) ακολουθώντας τη νοητή γραμμή:
 7ο Νηπιαγωγείο - Σεισμόπληκτα - Ιωάννινα - Ελλάδα - Ευρώπη - Γη - Διάστημα !!!




...Στα Πεστα και στο Μπιζάνι
μάνα μου τι κρυό κάνει 
μα οι στρατιώτες πολεμούνε
και στα Γιάννενα θα μπούνε....