ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...

Αγαπημένοι φίλοι, καλώς ήρθατε στο παρόν ιστολόγιο ...Μέσα από εδώ, θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε, λίγη από τη μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σχολείο μας, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων στα Σεισμόπληκτα ....Το σχολείο
αποτελείται από τέσσερα τμήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δύο τμήματα προαιρετικού Ολοήμερου...Στόχος μας είναι να γίνουμε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα, που ο καθένας θα αισθάνεται μοναδικός και σημαντικός και θα μπορεί κάθε στιγμή να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει: ελεύθερος....

Βασικός σκοπός του ιστότοπου, είναι το άνοιγμα του σχολείου προς όλους. Η επικοινωνία με τους γονείς, η ανατροφοδότηση των μαθητών και κυρίως η αλλαγή της άποψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα ότι το Νηπιαγωγείο είναι ένας χαρούμενος παιδότοπος!!! Αυτό γίνεται μέσω της παρουσίασης δείγματος της δουλειάς μας, των δράσεων και των προγραμμάτων του σχολείου.

Σας δηλώνουμε ότι στο σχολείο τηρείται αρχείο με τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των μαθητών μας, για την εμφάνιση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων των παιδιών τους με καλυμμένα τα πρόσωπα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

20 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Αλληλεγγύης και τι καλύτερο από μερικές βιωματικές δράσεις για να νιώσουν τα παιδιά αλλά και εμείς, το νόημα αυτής της ημέρας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning που υλοποιούμε φέτος με τίτλο: «Γιορτάζουμε τις παγκόσμιες ημέρες», αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μας, τους μικρούς μαθητές της Τετάρτης  Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου να κάνουμε κάποιες κοινές δράσεις.
Αφού μας επισκέφτηκαν στην τάξη μας και γνωριστήκαμε λίγο καλύτερα, ζωγραφίσαμε όλοι μαζί τα στολίδια που θα χαρίσουμε στην επίσκεψή μας στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας σε λίγο:

τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα Κάλαντα και τον Μικρό Τυμπανιστή:
και φυσικά δεν ξεχάσαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία όλοι μαζί, μπροστά στη Σημαία Αειφόρου Σχολείου (συνεργάτες στο eTwinning αλλά και ομοϊδεάτες και στα περιβαλλοντικά-αειφορικά προγράμματα με τον δάσκαλο της Τετάρτης Χριστόφορο Πουλίζο)...Έτοιμοι με τις τσάντες μας στο χέρι να ξεκινήσουμε για το μαγικό ταξίδι:
Με το λεωφορείο, πήγαμε στα στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων όπου μιλήσαμε για τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε καθώς και για τη σημασία του να βοηθάς με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους σου.



Στη συνέχεια πήγαμε στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας για να πούμε τα κάλαντα στις γιαγιάδες και στους παππούδες που φιλοξενούνται εκεί, τους χαρίσαμε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα κι ένα ημερολόγιο που φτιάξαμε γι αυτούς και κρεμάσαμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους στολίδια από γύψο που είχαμε ετοιμάσει στο σχολείο. 


 Κεραστήκαμε όλοι από τη Διευθύντρια του Ζωγράφειου:
 Η κάρτα που αφήσαμε για να θυμούνται τη σημερινή επίσκεψη:
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία τόσο για τα παιδιά που γνωρίστηκαν από κοντά αλλά και για μας τους εκπαιδευτικούς αφού τέτοιες κοινές δράσεις κάνουν εξωστρεφή τα σχολεία μας και προσφέρουν πλούσιες εμπειρίες σε όλους μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΑ Ιωαννίνων για την πολύ ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία τους στα στούντιο της ΕΡΤ, καθώς επίσης και τη Διευθύντρια κ. Ντίνα Μπακόλα και το προσωπικό του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας για τη φιλική διάθεση και την οικειότητα που μας υποδέχτηκαν.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο δάσκαλο Χριστόφορο Πουλίζο και χαίρομαι πραγματικά που επιτέλους γνωριστήκαμε από κοντά και είδαμε ότι εκπέμπουμε στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, όσον αφορά τις απόψεις μας για τη μάθηση των παιδιών και για το άνοιγμα του σχολείου πέρα από τους τέσσερις τοίχους της τάξης... Η φετινή κοινή μας συνεργασία σίγουρα θα δώσει πολλά σε όλους μας... Μετά τις γιορτές, οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν εντός και εκτός διαδικτύου....


Και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε Πράξεις Αγάπης συνεχίζεται με συλλογή παλιών παιχνιδιών:

Το Δέντρο της Αγάπης:

και μια χριστουγεννιάτικη προσφορά :
.....................................
.......................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου